Remco Prast van start bij Blosse 

College van Bestuur Blosse weer compleet

Oktober loopt op zijn einde, de herfstvakantie zit er alweer op. Remco Prast heeft als bestuurder van Blosse de eerste weken achter de rug. Remco startte op officieel op 1 oktober naast Jeanette de Jong in het College van Bestuur van Blosse. 

De eerste weken staan natuurlijk in het teken van kennismaking op de locaties, met de leidinggevenden, de teamleden en soms ook de kinderen. “Ik ben hier heel warm en hartelijk ontvangen, dat voelt heel fijn. In september ben ik al aanwezig geweest bij de Blosse Expeditie, de driedaagse met alle leidinggevenden van Blosse. Het was heel inspannend om met zo’n grote groep nieuwe mensen op pad te gaan, maar ik heb het ervaren als een groot cadeau! Ik raakte meteen betrokken bij het aanscherpen van de strategie en heb mijn nieuwe collega’s goed leren kennen. Dat maakte de start een stuk plezieriger”.   

De besturingsfilosofie  (https://www.blosse.nl/content/25185/download/clnt/95560_200228_besturingsfilosofie.pdf) van Blosse hangen we op aan het gedachtegoed van het werken met de elementen (The Balancing Act) en geeft ons handvatten om op een natuurlijke, systemische manier naar ons werk te kijken. We werken vanuit een sterke essentie, bestaansrecht met duidelijke principes en waarden. Ons mensbeeld; werken vanuit heelheid: Een mens is heel en onderdeel van een systeem, wil er bij horen. Van nature gemotiveerd, gedreven, nieuwsgierig, met eigen regie, zoekende naar verbinding, met de wil om te groeien. En dat in een veilige omgeving. 

Het past daarbij voor Remco om de tijd te nemen om de organisatie te leren kennen en voor de mensen in de organisatie om Remco te leren kennen. De resterende maanden van het jaar 2021 worden gebruikt om alle locaties te bezoeken.  

“De samenwerking met Jeanette loopt erg goed, we zijn complementair aan elkaar en dat is fijn. Tot vandaag heb ik met Jeanette zeven kindcentra bezocht. Ik heb genoten van alle ontmoetingen met de bevlogen professionals. De eigenheid van de locaties voel je aan alles. Ik zie de passie bij de mensen om het beste te doen voor de kinderen, om ons onderwijs en opvang door te ontwikkelen, het nóg beter te maken. Daar geniet ik enorm van, en daar gaat het bij mij ook van bruisen. Maar bovenal gaat het mij om de kinderen, mijn belangrijkste drijfveer is om ons onderwijs en opvang voor hen perfect te organiseren”. 

Jeanette de Jong, bestuurslid Blosse: “Remco is van nature gedreven om het beste voor kinderen te doen. Dat is de essentie van Blosse en daar vinden we elkaar. Vanuit die basis is hij een creatieve en innovatieve denker met lef en veel ervaring binnen onderwijs en opvang. In de fase waarin Blosse zich nu begeeft is dit een mooie en passende bestuurlijke kwaliteit.” 

remco en jeanette 2 remco en jeanette 2